Best Meditation - The Transcendental Meditation program Contact Where to Learn

 

 

 

 

Kako se naučiti Transcendentalne meditacije

Sedem korakov učenja Transcendentalne meditacije:

 

Korak 1: Uvodno predavanje , kjer se pobližje seznanimo, kaj tej tehnika TM, kaj nam nudi, kaj razvijamo z redno vadbo, kako vpliva na razvoj umskega potenciala, na izboljšanje zdravja, na življenje kot celoto oz. mir posameznika kot okolice. (1,5 ure)

Korak 2: Pripravljalno predavanje govori o mehanizmih tehnike TM, kako deluje, zakaj je enostavna za učenje, po čem je drugačna od ostalih meditacij, izvor znanja in postopek uvajanja. (1,5 ure)

Korak 3: Kratek osebni razgovor s tečajnikom in učiteljem TM programa, takoj po pripravljalnem predavanju (5-10 min).

Korak 4: Osebno uvajanje oz. praktični del tehnike TM, kjer kvalificirani učitelj osebno uvede in nauči tečajnika tehnike TM.

Korak 5: Prvi dan preverjanja. (skupinsko srečanje) Preverjanje pravilnosti vadbe in nadaljnji napotki (min 2 uri ).

Korak 6: Drugi dan preverjanja. (skupinsko srečanje) Razumevanje pravilnosti vadbe in nadaljni napotki (min 2 uri ).

Korak 7: Tretji dan preverjanja. (skupinsko srečanje) Razumevanje mehanizmov tehnike TM na osnovi lastnih izkušenj (1,5- 2 uri).

Odgovori na vprašanja glede učenja tehnike Transcendentalne meditacije:

 

Vam bo vzelo veliko časa, da se je naučite in obvladate?
Prav nasprotno. To ni vse življenjsko učenje. Naučite se je v nekaj urah in v nekaj dni trajajočem tečaju. Po zaključenem tečaju so vsi udeleženci samostojni pri vadbi in niso več vezani na učitelja ali organizacijo. Priporočena so občasna preverjanja (enkrat letno).

Se lahko vsakdo nauči TM?
Prav vsakdo se lahko nauči in vadi Transcendentalno meditacijo. Tehnika omogoča, da se aktivnost duha umiri po naravni poti, pri tem pa ohranjamo budnost. Zelo enostavno je!

Se lahko otroci naučijo tehnike TM?
Transcendentalna meditacija je tako enostavna, da se je lahko naučijo celo otroci od petega leta starosti in jo vadijo brez težav. Otroci do desetega leta starosti ne sedijo z zaprtimi očmi, da bi meditirali. Naučijo se za njih prilagojeno otroško meditacijo.

Koliko časa je potrebno, da pridemo do koristnih učinkov vadbe tehnike TM?
Že znotraj samega tečaja oz. v prvih dneh meditanti pogosto čutijo takojšne učinke in se počutijo bolje. Učinki redne meditacije pa se še samo stopnjujejo.

Ali se je potrebno kaj še posebnega učiti oz. študirati?
Sploh ne! Vadba tehnike TM ni zahteva nobenega intelektualnega napora. Vse kar potrebujete vam bo pojasnil vaš učitelj na samem tečaju.

Ali bo to vplivalo na dosedanja verovanja ali prepričanja.
Ne! TM je preprosta tehnika, ki pripomore k boljši sprostitvi, vas osvobodi stresa in redno oskrbuje s fizično in mentalno energijo. Vadba ni v nasprotju oz. ne vpliva na vaša dosedanja osebna prepričanja in veroizpoved.

Ali je potrebno sedeti v neobičajnih položajih?
Ne! Med vadbo TM tiho in udobno sedite z zaprtimi očmi. Izberete lahko udoben stol doma, v pisarni, vlaku, čakalnici, parku,…

Kako se razlikuje od drugih sistemov meditacije?
TM je popolnoma naravna, nenaporna in lahka za vadbo. Drugi sistemi vključujejo različne vrste koncentracije tj, osredotočanja (kar pomeni napor) ali kontemplacijo (razmišljanje o nečem), zaradi česar vzdržujejo neprestano živahno aktivnost duha na površinskih ravneh zavedanja.

 

O učitelju Transcendentalne meditacije:

 

Gregor Obronek se s tehniko TM aktivno ukvarja več kot 20 let. Leta 1992 je pričel s študijem na mednarodni Mahariši Vedski Univerzi (MVU) v Španiji in nadaljeval na Mahariši evropski raziskovalni univerzi (MERU) na Nizozemskem (Vlodrop). Tam je dopolnjeval svoje znanje vse do leta 1995, ko je bil sprejet na intenzivno izobraževanje za učitelja tehnike TM v Italiji (Como).
Od leta 1996 je kot certificiran učitelj pričel z učenjem tehnike po celotni Sloveniji in Hrvaškem. Številni tečaji so se odvijali v Novem mestu, Črnomlju, Ljubljani, Kopru, Izoli, Ravnah na Koroškem, Slovenj Gradcu, Celju, Mariboru, Murski soboti, Lendavi itd.
Dolgoletne izkušnje in vodenje številnih tečajev Gregorja Obronka zagotavljajo strokovnost pri poučevanju tehnike TM.
Za informacije o pričetku TM tečaja v vašem ali najbližjem kraju pišite na gregor.tm@gmail.com oz. pokličite 031 286 848.

tmcenter.si © 2010