Best Meditation - The Transcendental Meditation program Contact Where to Learn

 

 

 

 

10 prednosti tehnike TM

1. TM je enostavna,

naravna in nenaporna tehnika, s pomočjo katere dosežete globoko stanje počitka. Vadi se samo 15–20 minut dvakrat dnevno, udobno, sede z zaprtimi očmi.

 

2. Kdo se je lahko nauči?

Nauči se je lahko vsakdo ne glede na starost, izobrazbo, veroizpoved. Predznanja o meditacijah niso potrebna. Ne zahteva vitkega telesa in sposobnost sedenja v jogijskih položajih. Ne spreminjamo življenjskih navad in pogledov. To je samo 15-20 minutni dodatek za obogatitev življenja.

 

3. Ali je TM res nenaporna?

TM je popolnoma nenaporna, ker ne vključuje koncentracije, vizualizacije, avtosugestije. Za doseganje globokega stanja umirjenosti naprezanje ni potrebno.

 

4. Takojšni učinki:

Tehnika TM v svoji preprostosti učinkuje takoj. Zelo globok počitek na ravni duha in telesa je takojšen. Ta je znanstveno merljiv in dokazljiv že po prvih minutah vadbe in se kaže kot dvakrat globlji buden počitek kot v času najglobljega spanca.

 

5. Kaj potrebujemo za vadbo?

Potrebujemo samo 15-20 min časa, da udobno sedemo, zapremo oči ter pričnemo s tehniko. Ne potrebujemo tihih, skritih kotičkov. TM lahko uporabljamo kjerkoli; v čakalnici, avtobusu, parku, domačem naslonjaču.

 

6. V uspeh ni potrebno verjeti:

Da bi se naučili tehnike TM, ni potrebno da verjamemo v učinkovitost in delovanje le te. Naučijo se jo lahko tudi najtrši skeptiki in uživajo pozitivne dobrobiti redne vadbe.

 

7. Razvoj umskega potenciala:

Raziskave možganov kažejo, da tehnika transcendentalne meditacije razvija možgane kot celoto, povečuje ustvarjalnost in inteligenco, ter izboljšuje sposobnost odločanja in reševanje problemov oz. težav.

 

8. Zmanjševanje stresa in visokega krvnega pritiska:

Medicinske študije kažejo, da je tehnika TM najučinkovitejša danes dosegljiva metoda za zmanjševanje stresa in težav povezanih s stresom, vključujoč visok krvni pritisk, visok nivo holesterola, infarkt in aterosklerozo.

 

9. Edinstvenost: 

Tehnika TM se popolnoma razlikuje od katerekoli druge meditacije ali tehnike za osebni razvoj, saj uporablja naravno tendenco duha, da se ta umiri in izkuša finejše ravni zavedanja oz. mišljenja. V tehniki TM ni kontrole duha, koncentracije ali umišljana.

 

10. Sistematično učenje:

Tehniko Transcendentalne meditacije se naučite s strani certificiranih učiteljev skozi sistematični tečaj in osebnega uvajanja, ki vključuje obsežen nadaljevalni program in podporo. To zagotavlja, da vsakdo, ki se nauči tehnike TM, dobi največ koristi.

tmcenter.si © 2010